vrijdag 26 september 2008

Superman

Een tijdje geleden keek ik naar de film 'superman returns' en er was een scene waar Louise en Superman aan het praten waren over het artikel dat Louise geschreven had: 'Why the word doesn't need Superman'. Dan neemt Superman Louise mee de lucht in en vraagt hij aan haar wat ze hoort en ze antwoord "niets". Dan zegt Superman dat hij duizenden mensen hoort schreeuwen om hulp en dan zijn er toch nog mensen die hem niet willen accepteren.
Dit deed me denken aan hoe Jezus zich moet voelen. Hij hoort ook heel de wereld om hulp schreeuwen, maar Hij hoort en ziet ook de mensen die Hem de wereld uitwillen. Het verschil tussen Superman en Jezus is dat Superman zal redden, ook al wordt hij niet toegestaan te helpen, maar Jezus zal niet ingrijpen bij degenen die Hem niet toestaan. Gelukkig doet Hij dat wel bij degenen die Hem wel accepteren. Men zal Hem niet snel (lees: nooit) de wereld uitkrijgen.
Gods zegen, Magali

4 opmerkingen:

ReinieReinie zei

Gelukkig hoort Jezus ons roepen...

Henk van Blijderveen zei

Super man! Ik bedoel je schrijfsel.

Gr. Henk

Anoniem zei

Hi how are you? I find your site interesting and would like to invite you to become my blog friend.

I have an art blog here in San Diego and am looking for new friends who will comment. I would of course come back and comment on your blog. I hope to hear from you, and take care... Jesse

Stephanie zei

Wat leuk om je reactie te lezen op mijn blog! Soms denk je dat niemand het leest en dan word je ineens weer prettig verrast door een onverwachte bezoeker :)

Dit vond ik ook een interessant stukje om te lezen, nooit aan gedacht om Jezus te vergelijken met Superman, maar toch een treffende vergelijking. Maar gelukkig redt Hij niet alleen in noodsituaties en als we erom schreeuwen!

Gods zegen!
Stephanie